pondělí 23. března 2020

Lockdown

Za normálních okolností jsem typický introvert, libující si v klidných večerech a víkendech o samotě, nad knížkou, korálema nebo jen tak se flákající na netu. Nesnášející nedělní odpoledne a večer a netrpělivě čekající celý pracovní týden na páteční odpoledne...
Za okolností momentálních musím říct, že pokud tyhle okolnosti budou trvat ještě nějakou blíže neurčenou (a nedejbože dlouhou) dobu, asi mě z toho jebne. 
Se socializací to tady není valné ani normálně, jsme v práci jen čtyři a nikdo nemá ani náznakem podobný okruh zájmů nebo vkusu jako já, takže témata hovoru se z tohoto důvodu omezují maximálně na práci, rodinu, výchovu dětí, psů a koček, případně historky starých zbrojnošů (opakované stále dokola). Intelektuálně strádám i za běžných okolností.
Od minulého týdne jsem většinu dnů na home office. Sem tam v práci - sama. Vzhledem k utlumení veškeré normální činnosti v práci ten home office není nijak náročný. Vlastně vstanu (vyhnána z postele přede dveřmi vytrvale mňoukajícím kocourem), v pyžamu proflákám dvě, tři hodiny čuměním na zprávy v mobilu a psychickým sebetýráním sjížděním webů se statistikama nárůstu infikovaných v ČR a SRN, kolem poledne se nasnídám, kouknu na pracovní mail (kde nic není), sjedu pár dalších zpravodajských webů a fejsbůk, mezitím absolvuju telefonát s dcerama, manželem, případně tchýní či některou kamarádkou, pracně se dokopu k tomu, že vezmu korále a chvíli šiju... Večer další telefonáty, čumění na zprávy a chcípnutí u televize s kompem na klíně... Číst mě nebaví, čumět na filmy mě nebaví, vlastně nic mě nebaví. 
Socializace z pochopitelných důvodů nula.
Jednou týdně do Kauflandu v sedm ráno (nejmíň lidí) nakoupit stylem naházet do vozíku týdenní nákup a honem pryč!
Mám dojem, že jestli to v (nejen psychickém) zdraví přežiju, vylezu odsud s chlupatejma nohama, šedivýma odrostama (kdeže je můj termín u kadeřnice 7.4.!!) a buď o deset kilo lehčí anebo naopak o deset kilo těžší.
Nevěřila bych, že to kdy řeknu, ale chybí mi těch 10 hodin jízdy autem domů... i s dvě hodiny v kuse mňoukajícím kocourem na zadním sedadle...
Doma jsem byla naposledy na začátku února. A jak to tak vidím, tak minimálně do května se domů do ČR nepodívám...





5 komentářů:

  1. Tak dlouho... A ten koocur je tam s tebou?
    Možná najednou objevíš nějakého ještě nového koníčka! Nebo nové korálkové nápady. Nebo budeš víc spát jako já.

    OdpovědětVymazat
  2. Liško, spím víc, to je pravda. Ale ne zas o moc :-)
    Kočik je tu samozřejmě se mnou, i když je to parchantík dobrovolně nekontaktní a o každý pomazlení se musím prosit, ale bez něj by tu bylo o poznání smutněji.
    Tahle doba je snad ještě horší než ten šok ze začátku - takové rozplizlé období, které nemá konce, splín přichází, odchází a zase se vrací, chybí motivace k čemukoliv a když se náhodou na chvíli objeví, zase zmizne, s tím, jak si člověk čím dál víc uvědomuje, že osobní svoboda, na které si vždycky zakládal, je tak nějak v háji... a pokud ne napořád, tak na hodně dlouhou dobu... Asi je to nějaká normální lidská reakce, ale fakt se těším, až přijde nějaký smíření a odraz ze dna směrem vzhůru.

    OdpovědětVymazat
  3. Také jsem se docela dost prala na poli práce a hledala jsem si nějaké pracovní nabídky , ale nakonec jsem přišla na to, že je to docela dost složitá věc a tak jsem se nemohla nějak pořádne sebrat... No, nakonec se mi to podařilo a práci jsem sehnala, ale byla to tedy opravdová fuška :-)

    OdpovědětVymazat
  4. Jako je pravda, že lockdown mě naučil, že vlastně nejsem zase takový introvert, jak jsem si vlastně myslel. Prostě nějaký ten sociální kontakt přeci jenom potřebuji. Hlavně jsem měl strach z toho, že mi doma reálně hrábne. V jednu dobu jsem měl doma koupenou lahev ginu a prostě si nalil třeba v poledne při práci. To jsem si pak řekl, že takhle to asi dál nepůjde. :)

    OdpovědětVymazat
  5. Našel jsem Mr. Pedro na blogu od někoho, kdo ho doporučuje každému, kdo hledá půjčku. Byl jsem tak nadšený a motivovaný být v této pozici finanční svobody, protože moje rodina hladověla, oslovil jsem pana Mr. Pedro v žádosti, kterou jsem mu řekl, můj životní příběh o finanční situaci, pošle mi formulář žádosti, abych vyplnil své údaje, což jsem udělal, poté, co mi poslal smlouvu o půjčce, předal jsem ji svému právníkovi k vyřízení podívejte se a poraďte mi jak dál. Podepsal jsem smlouvu o půjčce poté, co byla moje půjčka schválena před několika hodinami, banka mě kontaktuje ohledně převodu prostředků a poplatků, které musím uhradit na přepážce banky. bylo velmi příjemné pracovat s panem Pedrem a velmi mu děkuji za pomoc, kterou mi poskytl a která opravdu pomohla mé rodině hladovět. Kontaktujte prosím Mr. Pedro na e-mailu: pedroloanss@gmail.com, protože je vždy zaneprázdněn, ale mají s ním také dalšího profesionálního spoluhráče.

    OdpovědětVymazat