sobota 13. března 2010

Požitek

Po japonském rokajlu Miyuki Delica jsem pošilhávala už dlouho, záviděla těm, co ho mají k dospozici ty úžasně úhledné a přesné výrobky a říkala si, jaká škoda, že tenhle materiál tady k dostání není...
Je. Za dosti šílenou cenu. Obětovala jsem spoustu peněz a nechala si poslat pár tubiček 7,5 g, každá barva jiná. Přišel maličký lehoučký balíček za tisícovku, na obsah jsem napřed jen koukala a nevěděla, co si s takovou drahou nádherou počít... Pak jsem neodolala a pustila se do náramku. Vzorek jsem hodila od oka, podle momentálního nápadu, nic jsem nekreslila a neplánovala.
Ve třech čtvrtinách práce mi došly ty tmavě modré korálky... Co s tím? No jedině doobjednat, přece to nenechám nedokončené! A přece si nebudu kupovat jednu tubičku, když už tam nakupuju... A tak mě opustila další tisícovka...
Ale nemrzí mě to. Byla radost z tohoto materiálu dělat! Není to "každý pes jiná ves", jeden korálek je jako druhý, je požitek s ním pracovat!

7 komentářů:

  1. Proč nezkusíš e-bay? Tam je k dostání snad všecko a často za ceny více než přijatelné ... je třeba jen hledat ;-)

    OdpovědětVymazat
  2. ,-) abych nezapomněl, je krásný

    OdpovědětVymazat
  3. Příště zkusím na Amazonu nebo na tom e-Bayi, ceny jsem srovnávala, musí to být větší objednávka, aby se to zas vyplatilo na poštovným... :-(

    OdpovědětVymazat
  4. Je nádhernej, koukala jsem už na Fléru. Obdivuju tu trpělivost! AndreaD.

    OdpovědětVymazat
  5. Hezký. Z tech nestejnejch to ale taky má svoje kouzlo. To te jako tenhle náramek v matroši přišel cca na kolik, jen pro zajimavost..?

    OdpovědětVymazat
  6. Cca 200,- plus minus, záleží na druhu korálků. Ty obyčejný stály 3 dolary 7,5 g, ty měděný skoro 7 dolarů... Cena ostatních druhů někde mezi tím. Spotřeba celkem něco přes dvě tubičky po 7,5 g za různý ceny... K tomu připočti x hodin po několika večerech práce.

    OdpovědětVymazat
  7. No prostě šperk k nezaplacení.. Chápu, že kdyby to člověka nebavilo, kvuli penezum by to nedelal, co? Koukala jsem např. i na ručně pletené věci na Fleru, to holkam musí vyjít za hodinu prace hodně málo, na takovém svetru. Nebo jsou tak rychlé?

    OdpovědětVymazat