čtvrtek 29. září 2016

Papír je taky hezkej materiál

Další z mnoha absurdit poslední doby:

Fascinuje mě, jak ještě pořád je normální automaticky předpokládat, že ženský jsou tak nějak samozřejmě v kolektivech předurčený k vaření kafe, uklízení špinavýho nádobí a posluhování chlapům. Jak nikoho ani nenapadne, že by to někdy mohl udělat chlap! Jak nikoho ani nenapadne, že by o to mohl třeba i slušně požádat!
Naopak mají pak ještě tu drzost to rozmáznout, cože si to některá dovolila, když s tím měla problém...

Potřebuju vypadnout. Nejlíp mezi úplně jiný lidi. Potřebuju se začít věnovat zas něčemu naplno. Vloni to nejspíš zachránila ta angličtina. Letos nemám nic... Myslela jsem si, že mám. Ale ne, spletla jsem se.

Byla jsem si minulou neděli zkusit, jak se váže knížka. Vždycky jsem to chtěla umět. Úsměvné na tom bylo to, že na tom workshopu jsem totálně kazila věkovej průměr. Všichni ostatní účastníci byli minimálně o 20 let mladší než já. Viděla jsem, jak se moje osmnáctiletá dcera potutelně usmívá a má ze mě srandu, když mě poklepala po rameni se slovy "Tak, maminko, já tě tady už nechám samotnou, hezky si to tady užij."
Bylo to docela poučný tam tak sedět mezi těma studentama s piercingem v nosech a tunelama v uších, poslouchat kecy týpka s pérem ve vlasech a chvílema koukat nenápadně některým pod ruce a zjišťovat, že manuálně, manuálně to tedy v jejich případě hrubě pokulhává. Ale bylo to přesně to, co jsem potřebovala - vypadnout mezi úplně cizí a jiný lidi (i když jen jako tichý účastník) a dělat něco úplně novýho. 

Nebýt některých těch hnusáren v práci, vystačil by mi hezký pocit z toho kousku neděle pravděpodobně o něco dýl.

Zkusila jsem taky můří inovaci: 



Náhrdelník s akvamarínovým kabošonem, co jsem koupila na jaře na mineral burze:



A jeden malý náhled do minulé neděle:


5 komentářů:

  1. Ty stužkové můry jsou krásné i barevně. Vázání knih muselo být fajn! Tolik se toho člověk může naučit...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Právě - tolik se toho může člověk naučit, že to nikdy v životě nemůže všechno stihnout :-) Nemám šanci do konce života využít a spotřebovat všechny korále a ostatní mateiriál, kterej jsem doma nashromáždila a stejně furt kupuju další :-) A nejradši bych si pořídila ještě papíry a další nástroje k tomu, abych potrénovala a naučila se pořádně třeba tu vazbu... Nemožné.

      Vymazat
  2. Jééé, ty můry, ty můry!!!
    Právě, i barevně, lahoda.

    Jo, ve středním věku člověk sezná, že to, co by všechno mohl zkusit nebo i fakt umět nebo to už umí, stejně nestihne ani občas; natož často.
    To máte teda blbý ovzduší v práci. Takový naprd. Ještě poslouchat kydy o banalitách, to by me teda unavovalo a nepodporovalo v chuti do práce.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Liško, kdyby sis náááááhodou chtěla zkusit vyrobit moje můří náušnice, tak v listopadu v Praze "Na Spirále" na Krymské, poprvé jsem se uvolila udělat na ně kurz a dát svoje know-how v plen, bližší info bych v případě zájmu dodala :-) Ale je fakt, že na to je třeba už mít nějaký zkušenosti s těmahle titěrnejma korálema :-)

      Jednou bych chtěla pracovat někde, kde bych neposlouchala jen samý kydy :-)))) To si ani nedokážu představit, že můžou lidi pracovat v nějakém inspirujícím pracovním prostředí... Chjo.

      Vymazat
  3. Papír je na dekorace naprosto dokonalý materiál. :) Já dělám třeba i papírové vánoční ozdoby, dělala jsem si dekorace z papíru i na svatbu. :) Kupuji ve slevě v jednom online papírnictví. Mají tam většinou akce se slevovými kódy, takže když mi to přijde do emailu, tak neváhám a beru kvalitní papír, ze kterého se dobře skládá a který se dobře tvaruje. :)

    OdpovědětVymazat