úterý 17. srpna 2010

Neznámej svět

     Bude to přibližně týden, co jsem doslova objevila neznámej svět! Že existuje cosi jako "módní peklo", to vím, v módě se nevyznám a nijak ji neřeším, ale čtu to ráda, protože se na tom bavím a - ano, rozšiřuju si obzory.
     Ovšem že existuje blogosvět, který se skládá z blogů plných fotek jejich autorů v různých modelopózách, s podrobně popsanými součástmi každýho autfitu (pro případné rejpaly - vím, že se hadrám a doplňkům, který si na sebe vezmem, říká teď "outfit"), kde koupili kterou část toho, co maj na sobě, jaká je to značka, eventuelně ještě i kolik to stálo, to jsem fakt netušila...
     No a jak už bezmála tejden ten svět objevuju, našla jsem blogísky, co obsahují fotky vkusné a pěkné a ačkoliv nechápu, co jejich autory vede k tomu, aby zahltili každý blogopříspěvek patnácti fotkama sama sebe v různých pózách a na různejch místech (vlakový koleje, plot, schody, ňáká cesta, ňáký křáky, skříň v bytě...), uznávám, že se na to dá koukat.
     Ovšem mnohem víc jsem našla blogísků, u kterých jsem počínání jejich autorů absolutně nepochopila. Ba vůbec jsem nepochopila celý smysl toho všeho... Bloggery (blogery?) beru jako lidi, kteří chtějí světu cosi sdělit. Jasně, jsme exhibicionisti a exhibujem tímto způsobem, naštěstí má každý tu možnost naše výlevy nečíst či na ně nekoukat. Jen nechápu, co sdělují zrovna ti, kterých se článek týká. Hele, koupila jsem si novou sukni! Hele, našla jsem ji v sekáči! Vezmu si k ní to nový třičko, co jsem si onehdy koupila v Háem a k tomu ty osmicentimetrový jehly! Koukněte, jak mi to sluší! Tady na tý fotce, na týhle taky a tady na tý eště víc... Naprostá většina mizerné a neostré fotky, nezřídka ve stylu "fotím sama sebe před zrcadlem, bo mě neměl kdo fotit, tak se nedivte, že mám na těch fotkách foťák v ruce". Aby to dostalo patřičný šmrnc, je třeba minimálně na dvou třetinách fotek mít ruku za hlavou. Absolutně kůl je pak fotit se se špičkama u sebe, to asi teď dosti frčí, nožky do x...
     Krom toho jsem se dozvěděla strašně zajímavý věci. Třeba že se dá celý den listovat časopisem Elle. Že absolutně kůl je vzít si na sebe starý oblečení po dědovi či babičce (pardon, ne starý, ono se tomu teď říká "vintejdž"). Že absolutně povinný je znát filmy Sex ve městě I. a II. (dvojku jsem neviděla a z jedničky si pamatuju akorát tu jednu - Kim Cattrall?, co přes ten velkej klobouk čuměla po tom chlapovi, to se mi líbilo), že je třeba nechat si posílat Vogue až bůhvíodkud, že vydělané (či jinak nabyté) peníze je třeba okamžitě "otočit" v nákupních centrech plných hader. Že redaktorky Elle prý doporučují oddělené ložnice a oddělené koupelny, aby muž nikdy neviděl ženu neupravenou a neslyšel "zvuky jejího těla" :-)))))
     Och, jistě bych ráda zůstala pro svého muže nedostižnou éterickou bytostí, vždy nalíčenou, učesanou a v hedvábném župánku či slušivém domácím oblečku, on si to chudák zaslouží, přece se nebude koukat na nenamalovanou, po ránu rozcuchanou a nezřídka naštvanou matku svejch děcek. No, on si to možná zaslouží. Ale proč by normální pracující ženská musela žít celej život v křeči, jenom aby ten její o ní nikdy neztratil žádný iluze? Třeba že nekrká a neprdí a když čůrá, tak to přes dveře vůbec není slyšet... pardon, ona vlastně doma nečůrá a nekadí, až v práci... a po ránu nikdy nemá ospalky v očích ani dech, co by zabil koně ;-)))
     Jo, až budu sedět doma na zadku, nebudu muset chodit do práce, abych vydělávala peníze, aby měla rodina určitou životní úroveň, budu sedět celej den ve vypíglovaný rodinný vile, uklízet budou služky a budeme mít dost pokojů pro oddělený ložnice a x koupelen - pak si o tom můžem promluvit. Pak by mě možná občas i bavilo hrát si chvíli na éterickou bytost... Ale spíš si myslím, že by mě bavily úplně jiný věci...
     Ve skutečným životě ovšem na tohle není čas! Život s někým je přece úplně o něčem jiném než o udržování toho druhého ve stavu permanentního obdivu ke své osobě! Erotická fascinace není věčná! A kdo si to myslí, je vůl!
     Ano, taky nakupuju občas v Háem. Povětšinou tedy dětské oblečení, protože mi obě dcery dorostly do velikosti, kdy přehršel batolecích oblečků, kterými jsou narvaný obchody, už nám není nic platná... A matky ví, že koupit slušný a padnoucí oblečení na děti ve věku 6 let až puberta není žádná sranda... Ono mi ani nic jinýho nezbejvá, protože poslední obchod v centru města, kterej měl normální dětský oblečení, už dávno skončil - místo něj je tam tuším realitka, sázková kancelář nebo značkový hadry...
     A tak si říkám, co za tím je? Žijou opravdu autoři těch blogů tak neuvěřitelně povrchním životem, jak prezentují? Stává se materiálno, sebestřednost a vlastnictví věcí tak prvořadou záležitostí v jejich životech?
     Jestli ano, pak zdárně následujeme vzor "rozvinutějších" zemí a kam se to všechno ubírá, je názorně ukázáno ZDE. Věřím, že to video znáte. Kdo ne, obětujte dvacet minut svého života (třeba místo listování časopisem Elle) a podívejte se na to až do konce. Případným dotčeným závislákům na hadrách, botech, kabelkách, umělých nehtech, výprodejích v obchoďácích apod. doporučuji obzvláště 2. polovinu filmu.
     Úmyslně sem nedávám odkazy na některé další blogy, které jsem stihla za ten týden najít a přečíst. Dílem taky proto, že jsem si je nikam nezapsala a absolutně si nepamatuju, které to byly. Bylo jich opravdu hodně. Dala jsem odkaz jen na ten jeden, protože tím to všechno začalo. Vlastně ne, začalo to tady. A odtud jsem pak šla dál. Takže kdo chce, může jít taky :-)

27 komentářů:

  1. Bože, díky za to, že ve svém okolí nikoho takového nemám.
    Zejména ten chlap z tvého odkazu je mimořádně neimponující. Ne zjevem, ale způsobem jakým žije, jakým uvažuje, jakým se prezentuje.
    Na druhou stranu chápu, že kdyby on viděl v čem já chodím oblékaná, tak by naše zhnusení bylo vzájemné:)
    Sandra

    OdpovědětVymazat
  2. Díky za výlet do cizích vermírů...již výše řečeno - většinou dotyčné modely nemá ani kdo vyfotit, neb jsou v těch značkových, nažehlených a od všeho "lidského" vydesinfikovaných životech tak strašně, strašně sami...jakákoliv činnost zmačká a ušpiní a naleštěnost imponuje jen do té doby než bleskne foťák.....tak schválně, co je "lepší"? a) božsky krásná a tak SAMA v oddělené ložnici nebo b) neuvěřitelně příšerně neupravená, nenalíčená a nemoderní, ale s chlapem v klíně? Bingo, aspoň pro mne....b) je správně! :-)))

    Pevina

    OdpovědětVymazat
  3. Sandro, já taky nikoho takovýho neznám... Je pravda, že blog dotyčného "kena" na mě zapůsobil tak, že jsem se asi hodinu chechtala jak blbá, ukazovala to mýmu muži, mý dceři a nemohla to pobrat... Obzvlášť "jakoby vojenský styl" mě fakt bavil, měla jsem chuť plácnout sem taky nějaký svůj "autfit" ve vojenském stylu :-)))

    OdpovědětVymazat
  4. Pevino, před pár lety jsem četla nějakou knížku nebo reportáž z USA, kde se autorka pozastavovala nad tím, jak přestává být normální přirozená vůně a přirozený pach lidí a věcí. Nemyslím pach jako smrad, ale vládne trend, kdy se nic neponechá v původním stavu - deodoranty, parfémy, celý domácnosti a věci se vyšplíchávají vůněma, jedna přebíjí druhou, protože nechat to "jen tak" je prostě nemyslitelné... Totální odlidštění... Nechápu.

    OdpovědětVymazat
  5. Dík za link na poučné video. Prý teď frčí nové, k tomu: http://www.youtube.com/watch?v=pfq000AF1i8&feature=player_embedded Bosorka

    OdpovědětVymazat
  6. sneczech: moc tomu nerozumím, ale vždycky když vidím nějakého podobného hňupa, musím se smát.

    OdpovědětVymazat
  7. Bosorko, nenašla jsem to s titulkama, ale víceméně jsem většinu obsahu pochopila a je to přesně tak, jak si myslím... Že prej parfémovaný perly!!! :-)))))

    Šneček: asi tak ;-)

    OdpovědětVymazat
  8. Mischka, tvuj clanek jsem precetla az do konce a zapatrala jsem i dale do historie blogu pred tim, nez cokoliv napisu. Je zvlastni jak vsechny bloggery ktere pisi o mode, oblekani hazis do jednoho pytle. Obcas ton tveho textu je urazlivy a zesmesnujici, to je trochu bych rekla neslusne,ale zijeme ve svobodnem svete a kazdy ma pravo se vyjadrovat jak chce. Myslim, ze kdybys nektere blogy procetla, vedela bys ze obleceni, je jen jednou casti stejne komplikovaneho zivota jako muze byt ten tvuj, a dotycny o nem pise, jen proto, ze ho to bavi, dava mu to prostor pro jakysi odpocinek, vypnuti, nebo sebevyjadreni.. Vetsina blogerek jsou ve veku do 20 let a studuji a ano, krome skoly a bloggovani asi nemaji uplne problemy s detmi, praci, manzelstvim a pod, ale nechapu proc bys je mela za to nejak odsuzovat a jako priklad davat to video. Znala jsem ho uz pred tim a myslim ze je hodne poucne a kazdy by ho mel videt, ale jak uz jsem napsala, je dost z tve strany nestastne hazet vsechny do jednoho pytle a myslet si o lidech, ktere pisou o mode to, ze nemaji problemy, nemaji co delat, nebo ze jsou jednoduse povrchni. Tot muj svobodny nazor. Preji hodne zdaru. :)

    OdpovědětVymazat
  9. Julio, ale já přece nic z toho, co píšeš, nepopírám. Já neřekla, že jsou lidi, co žijou módou, hloupí. Naopak jsem uznala, že některé blogy jsou i koukatelné, fotky pěkné a zajímavé.
    Co mi nesedí, je tenhle životní styl. Promiň, ale nikdy mi sedět nebude! Mám dvě dcery a upřímně - nijak by mě nepotěšilo, kdyby jejich hlavním zájmem bylo lítání po obchodech a četba lifestylových magazínů... Já už totiž viděla, jak to může skončit. A věř mi, že nikoliv pěkně.
    Nicméně nemám potřebu obhajovat se.
    Můj blog je můj prostor. Není to první blog, který píšu, bloguju už víc jak čtyři roky (a nikoliv neúspěšně, ale jinde a pod jiným nickem), jen doteď byl víceméně tenhle blog jen "rokajlový", abych si svými šperky nezapráskala svůj blog psací. Ten jsem opustila a začala psát do tohoto jednoho. A ano, moje články bývaly i dosti provokativní - a pokud budu psát dál, předpokládám, že provokativní prostě občas budou dál. Mám právo na svůj názor stejně jako vy na ten svůj.

    OdpovědětVymazat
  10. Jen upozornění: omezenost a smýšlení jedním směrem je dosti svazující a negativní, měla byste se pokusit rozhlédnout lépe okolo sebe a uznat styl a život, či smýšlení ostatním lidí. Jak říkáte, toto je váš prostor, ostatní mají zase ten svůj, tak proč si neužívat a vzájemně se napadat? Vždyť blogování je hlavně zábava a i ,,fashion,, blogerky by mohly zase vás označit za nudnou, pokud děláte výrobky z rokajlu atd. Přeji krásné blogování...

    OdpovědětVymazat
  11. Bezega: No vidíš, zrovna Tvůj blog mi jako jediný utkvěl v paměti (promiň, jestli Ti tykám, ale přece jen je mi to bližší - nechci, aby mi tu lidi vykali), a to proto, že je z něj z jediného z těch, co jsem četla (a věř mi, že některé hodně dozadu), cítit zdravý nadhled. A proto dík za komentář, vážím si ho.
    A ano, mohly by mě označit za nudnou (a nepochybuju, že to udělají), jsem si toho dobře vědomá a nebojím se toho, protože šité šperky asi nebudou to pravé ořechové pro většinu "fashion bloggerů". Nejste prostě cílovou skupinou :-)
    Nemám pocit, že jsem někoho napadala, krom odkazu na začátek, který mě odpálil po cestě internetem. Tenhle blog nečtou lidi od módy, právě naopak. A bez toho konkrétního příkladu by tenhle článek postrádal smysl, protože neznalý člověk (jako donedávna já sama), by těžko pochopil, proč jsem to všechno psala...
    Každý má právo si na sebe obléct, co chce. Když to bude třeba jutovej pytel, je mi to úplně jedno. Každý má právo na svůj životní styl - jestli bude plytký a plochý nebo ne, je mi to úplně jedno.
    Ale říct, co si o tom myslím, v tom mi snad nebude nikdo bránit, jen proto, že to někdo nerad slyší!!!

    OdpovědětVymazat
  12. Miska , Vidim ze tiez mas kopu lacneho casu, ked dokazes citat a pre nas zaneprazdnenych tiez citatelov blogov pripravit takyto subjektivny nazor na blogy omladiny. Dakujem, nepotrebujem. Mam vlastnu hlavu a zatrpkle persony a ich nazory lutujem.

    OdpovědětVymazat
  13. mne z toho tiez pride, akoby autorka iny zivotny styl ako ten jej neuznavala...alebo lepsie povedane zaznavala...
    a to mi pride rozhodne obmedzenejsie, ako ked niekto na svoj vlastny bol praskne 10 outfit fotiek z 20 uhlov....

    OdpovědětVymazat
  14. Drahý nebo drahá Jarko a milý anonyme, jak nakládám se svým volným časem, je jen a jen moje věc. Kdyby ti, co tu kejhají jako potrefené husy, pořádně článek četli a dotčeně nevztahovali výše napsané na své vlastní osoby, možná by viděli, že...
    Ale ne, to chce asi další samostatný článek...

    OdpovědětVymazat
  15. tak potom o com je tento clanok....nie nahodou o tom, ako ini "nakladaju so svojim volnym casem"? a ty chuda, to 'musis' este aj citat....a svoj 'volny cas' venovat rieseniu otazky, ako taki uboziaci mozu marnit ich 'volny cas'...
    tak sa mi vidi, ze trosku sama sebe protirecis....

    OdpovědětVymazat
  16. Ahoj Mischka,
    budem ti tykať, keďže si v diskusii písala, že nemáš rada vykanie. Tak stručne k veci. Na tvoj článok som narazila cez jeden blog, kde bol na teba odkaz a teraz som si to celé prečítala. Radím sa do skupiny fashion bloggerov, t.j. na blog pridávam fotografie svojich outfitov (toto slovo sa v podstate používa už nejaké to desaťročie), rôzne články o móde a editoriáloch či svoje vlastné názory na rôzne témy. V poslednej dobre však pozorujem akúsi (nazvem to) priepasť, ktorá sa neustále prehlbuje medzi f.bloggermi a niektorými inými čitateľmi, napríklad na rôznych fórach či blogoch a takisto pozorujem stále ostrejšie komentáre (hlavne na otvorených fórach). Aby som sa tu až tak príliš nerozpisovala, vyjadrím sa k pár veciam.
    1. blog módne peklo- tento blog nenávidím doslova, je to stupidné. niekto, zrejme veľmi sebavedomý a sebaistý odfotografuje v metre zozadu človeka, ktorého fotografiu zavesí na niečo takéto, vidia to tisíce ľudí a všetci ohovárajú. preboha, nech sa tí ľudia zobudia. je toto treba? napísala si, že si tým rozširuješ obzory. ak môžeš odpísať, ako? pretože ten blog je naozaj úbohý. ja ako milovník módy tvrdím, že móda je povrchná. no i presto ju mám rada. preto nechápem, ak na nej niekto stavia celý svoj život. sú i dôležitejšie veci ako toto.
    2. neviem prečo, ale "obeťou" podobných článkov ako je tento sa stáva práve Víťa. Podľa mňa je to bloger, ktorý má svoj vlastný štýl a niektoré jeho kreácie sú naozaj vydarené. Jeho články nečítam, nezaujímajú a neprinášajú nič nového. mrknem si len fotky. ale na pár jeho viet o tom, ako sa mu všetci smejú a podobné keci si predsalen pamätám. On veľmi rieši svojich krajanov, preto mu to podľa mňa len vracajú všetci. Podľa mňa by sa mal človek zaujímať o seba (čo sa týka módy) a neriešiť iných. je to nepodstatné. no nie? :)
    3. som z tých, ktorý dennodenne nečítajú fashion magazíny (pretože si radšej mrknem blog, je to zaujímavejšie a osobnejšie)a takisto si myslím, že niektoré názory z módneho neba nie sú reálne. teda, sú, pokiaľ ste jeden z tisícky "vyvolených" ak to musím až takto pomenovať. V jednoduchosti, mali by sme stáť nohami pevne na zemi a žiť pre realitu, nie pre akýsi vlastný sen či ilúziu.
    Ako tak teraz pozerám, až také krátke to nie je, tak snáď ti môj obsiahlejší komentár nevadí :D A tvoj článok? Mne až taký ostrý neprišiel, asi to bude tým, že som čítala už hocičo a vôbec by som si tieto veci nepripúšťala k srdcu. pridám však ďalší svoj názor. O ľuďoch, ktorí riešia iných si myslím, že sú asi naozaj znudení svojim vlastným životom keď si nájdu čas na to, aby riešili iných (toto sa týka všetkým, ktorí tak činia ústne alebo písomne). Pres tvoj názor beriem. :) Len podotýkam, Ži a nechaj žiť! Tak by to podľa mňa malo byť. Ale nikdy nebude. My ľudia to tak nechceme. Bodka.
    Pekný večer,
    Maja alias Le plee

    OdpovědětVymazat
  17. uff:D ako pozerám, krátke to fakt nie..pomaly na článok. No ak ťa môj názor zaujal, pozri si toto: http://leplee.blogspot.com/2010/08/par-slov-alebo-wild-animal-ii.html#more, ako pozorovateľ uplatňujem svoj názor.
    Maja :)

    OdpovědětVymazat
  18. Majo, článek na tvém blogu jsem četla už před pár dny a zaujal. Právě proto, že v té záplavě němoty a hluchoty zněl. Taky vím, ze kterého blogu jsi ke mně šla. Statistiky sleduje občas každý ;-)
    K Módnímu peklu - rozebírání toho, co má kdo na sobě, mi přišlo uhozený vždycky (i když jsou to někdy šílený kreace a vylezlý zapraný podprsenky jsou úděs). Před pár lety jsem v jakémsi pořadu v telce viděla nějakou zmalovanou starou dámu (rašpli) v šíleném oděvu, kterak čmárala fixou po fotografiích nějakých jakože celebrit a důležitě rozebírala, cože mají na sobě a jak je to dobrý nebo blbý. Už tehdy mi to přišlo lehce na palici... Módu neřeším, nezajímá mě, nekupuju drahý značky jen proto, že jsou to značky. Neutrácím majlant za trendy hadry jen proto, že jsem to viděla někde v časopise (ve filmu, na ulici...). Kupuju oblečení, ve kterém se cítím dobře. Pohodlné, přírodní materiály, mám ráda i kvalitní batiku a jednoznačně to upřednostňuji před sebevíc sexy a elegantním oblečkem, ve kterém bych se necítila dobře. Když sáhnu na kus oblečení, musí se mi k němu chtít, ne že je mi už na pohmat protivný.
    Peklo občas sleduju, dílem proto, že vím, jaké reakce někdy dokáže vyvolat některý článek mezi prodejci serveru, kde i já mám své šperky. Ne že by si některé kousky některých skutečně hodně nesoudných prodejců nezasloužily v pekle skončit! Ovšem pro "dobro" jejich tvůrců doufám, že o nějakém pekle nemají ani ponětí... Ovšem obzory jsem si rozšířila hlavně v tom, jak poznat kvalitně nebo nekvalitně odvedenou práci. Šít umím akorát trochu - a poznat špatně ušité kalhoty nebo záševky na oblečení apod. - to není nikdy na škodu, ne?
    K tomu ostatnímu - mně je jedno, co si kdo na sebe obleče, i když v tom třeba vypadá jako trouba. Je mi jedno, jaký životní styl žije. Jaký si to kdo udělá - takový to má.
    Co ovšem nesnáším, je ten šlendrián! Což souvisí s povrchností a vůbec! Proč vytapetovat blog hromadou nekvalitních nicneříkajících fotek? Proč nevěnovat čas a energii (a peníze) do kvality? Proč si nedat tu práci a nepohrát si s tím tak, aby ta prezentace za něco stála! Aby o něčem vypovídala! Kvalitní fotky! Ne před zrcadlem s bleskem v ruce, protože mě nemá kdo vyfotit! Vždyť je to oblečení, postoje, prostředí - všechno na jedno brdo! Stejné! Splývající. Bez nápadu. Ploché a hluché. Jo - dotyčný bloger má asi svůj osobitý styl, to určitě. Provokuje. Jak své okolí, tak virtuálno. Jenže já tam nenašla nic víc... Právě ta realita mi v naprosté většině té záplavy "módy" uniká. Nebudu se tu rozepisovat konkrétně, ale jak už jsem kdesi výš napsala, měla jsem už to "potěšení" vidět důsledky jednání mozku vymytého lifestylovými magazíny... Za což ovšem nemůžou ty magazíny samozřejmě ;-))
    Tenhle článek byl jen bezprostřední reakcí na týden dovolené strávený surfováním v pro mě do té doby nepoznaném blogosvětě. Že jsem pragmatik, realista každým kouskem těla a tak taky beru většinu věcí, se kterými se setkávám, to je myslím z článku poznat.
    A na závěr - lidi do nepohody se do značkových vymazlených outfitů neoblíkají ;-) A to je pro mě to nejdůležitější poznání za mých uplynulých 38 let života.
    Děkuju za tvoje zastavení na mém blogu.

    OdpovědětVymazat
  19. Ne že to zas někdo použije jako stupidní argument, tu předposlední větu!
    Nejdůležitější poznání - jen člověk do nepohody při vás bude stát, i když budete po ránu jako vyblitý zelí a přes dveře uslyší, jak čůráte do záchodu...

    OdpovědětVymazat
  20. Naše komentáre k debate sú pomaly tak dlhé, ako článok, to sa stáva málokedy a aspoň je vidno, že to čo si napísala zaujalo.:))
    ešte sa vrátim k tomu módnemu peklu.ako si písala, že sa tam priučíš niečo zo šitia, to je potom fajn. :) ale mne to naozaj celé nejde do hlavy, tie fotografie všetky, dotyčný sa asi musí nudiť. nepomôžem si. ak sa ešte môžem spýtať, čo znamená slovo šlendrián? neviem si to preložiť. :D ak aj dotyční blogeri majú fotky o zrkadlo a píšu, že ich nemá kto fotiť ( rozumiem tomu, že to nepochopíš, netvrdím, že ja to chápem) je to ich vec. baví ich to, musia sa niekomu vyžalovať, možno je to pre nich relax. neriešiť. :) je to vlastne celé jedno, no nie? je pochopiteľné, že každý máme svoj názor. napríklad na našej debate sa mi páči to, že sa bez urážok a v kľude vyjadríme :)
    Hej, je to poznať :)
    táto veta je naozaj pravdivá: Nejdůležitější poznání - jen člověk do nepohody při vás bude stát, i když budete po ránu jako vyblitý zelí a přes dveře uslyší, jak čůráte do záchodu... tú si pamätám.
    tak teda všetko dobré, deti nech poslúchajú :) peknú nedeľu.

    Maja (Le Plee)

    OdpovědětVymazat
  21. Majo, šlendrián = odfláknutá, odbytá, mizerně odvedená práce. Když fotit - tak dobře. Když dávat fotky na net - tak pečlivě vybírat, upravovat, zdokonalovat se... Asi tak jsem to myslela. Lepší jedna, dvě dobré fotky, které zanechají dojem, protože zachycují něco víc než shluk barev - než deset rozmazaných, s mizerným světlem, které zapomenem, sotva odrolují...

    OdpovědětVymazat
  22. Mischko, zajímalo by mě, podle čeho usuzujete, že jsem povrchní. Můj blog je o módě a to že o ní píšu, ze mě ještě nedělá povrchního člověka. Neznáte mě, a tak mě štve, že mě hned takto odsuzujete.
    Já také nepíši nenávistné články o magazínech o autech jen kvůli tomu, že se v nich pořád píše o autech, co mají za vymoženosti, z čeho mají potahy a podobně.
    A pokud si myslíte, že přijdu ze školy a nemám co na práci a žiji jen módou, tak jste také na omylu.

    OdpovědětVymazat
  23. Vítězslave, Vítězslave (dobře, budu taky vykat)... ach jo... Jako ty ostatní... V afektu čtete a nevidíte - otazník! Já nevím, jestli jste nebo nejste povrchní, taky jsem to tam nikde nekonstatovala - nebo ano? Já říkám, že to, co prezentujete (nejen vy, ale i ti ostatní, o kterých ten článek je), je povrchní!!!
    A právě pro ten způsob, jakým prezentujete sebe (nejen vy, ale vy jste "bohužel" nejvíc na ráně) to vypadá, že nežijete ničím jiným než nakupováním a hadrama. Já nečekám, že je každý ochoten vyblít do blogu svoje nejvnitřnější nitro (to by byl taky řádnej blázen - i když i tací se najdou), nicméně jak už jsem tu výše psala v komentářích - i prezentovat tak povrchní zájem, jako jsou značky a hadry lze nepovrchně!!! A protože to téměř nikdo neděláte, soudím, že v tom taky nic víc než lacinost není...

    OdpovědětVymazat
  24. Po precitani canku a diskusie ma zaujala len jedna vec. Podla Vas su blogy, kde sa fotia sami autori povrchne a nemaju ziadnu vypovednu hodnou. Mna by zaujimalo aku vypvednu hodnotu ma ten Vas? Co take odovzdavate ludm co ho citaju? O co viac ste lepsia od" tych ostatnych"? na tento blog som sa dostala nahodou a bol to omyl, pretoze TO tento blog mi narozdiel od ostatnych nedal absolutne nic, akurat poznatok o Vas, aka ste sama povrchna a mozno aj zakomlexovana.. Zbohom
    M.

    OdpovědětVymazat
  25. Jednoduchá rada: nečtěte mé povrchní a zakomplexované články :-)

    OdpovědětVymazat