pátek 15. dubna 2011

DRAGON EYES a další

Asi nejlepší by bylo vystavit tady akorát fotky posledních šperků. Pořád něco dělám, v hlavě se líhnou nápady, bohužel poslední dobou zůstane jen u té fáze líhnutí, nedomýšlím do konce a věci v mé hlavě mají příliš neostré obrysy. Nerealizovatelné. Nedomyšlené. Ponechané napospas. Opuštěné. A zapomenuté. Částečně nebo úplně. Příliš mnoho jiných vjemů narušuje jindy plynulý vývoj od prvního nejasného obrysu po konkrétní věc, která mi vzniká pod rukama. 
Mám strach z toho, co by vzniklo, kdyby se všechny ty myšlenky a obrazy transformovaly do konkrétní podoby...




Například tenhle zelenej úlet. Měla jsem spoustu křišťálové pryskyřice a bylo mi líto to zlikvidovat, takže jsem ji nakonec naplácala na kdeco, co jsem měla na dosah. Mezi jiným i tenhle zbytek zelenejch očiček, který jsem kdysi stvořila náhodou, spousta se jich prodala jen jako fimošperky a těchhle pár kousků mi zbylo a bez užitku leželo. Stačila trocha pryskyřice a očička ožila. To prostě nešlo nevyužít :-) Ještě jich tam pět posledních je. Počítám, že přibude časem i náhrdelník.
Okrajově jen jedna zakázka (bože, už potřetí a fakt naposled!), opět černostříbrný náramek, tentokrát trošičku změna:


A jeden kousek jaspisu v decentních barvách, vhodný téměř k čemukoliv a na jakoukoliv příležitost:


Jo a abych nezapomněla! Ještě do pondělka do večera můžete hlasovat pro nejzajímavější kousek v dalším kole soutěže FLER BEADWEAVING TEAM :-)

7 komentářů:

  1. Beautiful beadwork!!!!!!!! pretty colors!!!!!!!

    OdpovědětVymazat
  2. To draci oko je skvely napad, moc se mi libi ...

    OdpovědětVymazat
  3. Зеленый браслет просто восхитительный! Глаз не оторвать)

    OdpovědětVymazat
  4. Dračí oko jsem dnes přefotila venku v lese a fotku vyměnila.
    Moc děkuju :-))
    Thank you :-)
    Spasibo :-)

    OdpovědětVymazat
  5. Ty dračí oči jsou fakt působivé. A aranžmá v přírodě nemá chybu ;-)

    OdpovědětVymazat
  6. Jedno krásnější než druhé. Líbil by se mi i jednoduchý náhrdelník jen z té spirály, pokud by byl delší (ale musí to být neskutečně pracné vyrobit, klobouk dolů před tou trpělivostí).
    Vůbec by mě nepřekvapilo, kdyby vás oslovil někdo od filmu, až by potřebovali šperky pro princeznu do nějaké nové pohádky.

    OdpovědětVymazat