pondělí 28. ledna 2013

HOWGH :-)

A jedeme dál...
K proběhnuvším volbám napsat něco musím, bo to, čeho jsem byla v těch pár týdnech (obzvlášť těch dvou posledních) svědkem, si to asi budu hodně dlouho pamatovat...
Nevolila jsem v prvním kole ani jednoho z těch dvou. A kdybych měla být objektivní a volit svobodně, nešla jsem k volbám ve druhém kole vůbec, protože oba dva měli k mému kandidátovi asi tak stejně na hony daleko.
Ale to, co jsem tu v těch druhých dvou týdnech viděla, mě do té volební místnosti nakonec přece jen dohnalo. Ideál, který se tu začal prezentovat na všech frontách, vyzníval pro mě a pro naprostou většinu lidí v mém okolí jako naprosto prázdná a nepochopitelná mediální bublina. Nevěřícně jsem zírala na to davové šílenství a nevěřila vlastním uším, když jsem slyšela chvalozpěvy na noblesu. Člověk, který do té chvíle neudělal nic, ale vůbec nic výjimečného (kromě chrápání na jednáních snad vždy a všude) a nezanechal žádnou výraznou a prospěšnou stopu ve své politické dráze, byl najednou prezentován jako dobrotivý spasitel, který je povolán vyvést národ z temnoty.
Na debaty (vyjma té úplně poslední) jsem se nedívala. Stačily mi jen titulky na zpravodajských serverech, útržky zpráv ve veřejnoprávních i jiných médiích a nakonec i třeba zážitky dcery ze školy. Učitelé masírovali žáky v hodinách dějepisu a občanské nauky tím jedním a "správným" směrem. Všechno masírovalo všechny tím jediným "správným" směrem. Odporná, vlezlá a agresivní volební kampaň, ten ksicht na mě čuměl odevšad a hlásal svoje "Karel is not dead". Nakonec začal chodit i spam do soukromých mailů...
Za celé ty dva týdny jsem neviděla a neslyšela nic, co by tu bublinu vyplnilo. Co by mě přesvědčilo o tom, že názory toho člověka se v něčem shodují s těmi mými, že má nějakou vizi, která může být prospěšná téhle zemi, že to, co dosud udělal (a mně se to nelíbilo - např. ACTA, Kosovo...), udělal správně...
Toto v kombinaci s neskutečně otravnou kampaní nakonec rozhodlo, že přece jen půjdu.
Zvláštní - ani jednou za ty uplynulé týdny jsem neměla pocit, že mě někdo masíruje směrem na druhou stranu. Ani jednou, když pominu asi dva billboardy na cestě do práce u dálnice. Jestli ten druhý ksicht ještě někde visel, nevadil mi. Nevtíral se dotěrnými hesly. Neřval na mě odevšad, abych volila slušnost (kterou jsem ale nikde nenašla).
A tak celý dojem, který jsem z toho měla, se nakonec smrsknul na jedno: někdo si strašně, ale strašně moc nepřeje, aby se tam ten Zeman dostal...
A celá ta přiblblá hysterie, která se rozpoutala po vyhlášení výsledků, to jenom potvrdila.
Neslyšela jsem řvát ty druhé, napadat média a všechno kolem za poškozování kandidáta a já nevím co ještě. Neslyšela a nečetla jsem žádné elaboráty, které označují voliče protistrany za blbce, tupé hlavy, burany z venkova, komunisty, pojídače zabíjaček a pobírače sociálních dávek, čímž se skvěle během minulých tří dnů prezentovali příznivci toho, kdo prohrál. 

A tak si jen říkám - kam se poděla ta tolik proklamovaná noblesa?





2 komentáře:

  1. Já jsem tak ráda, že má někdo stejnej názor jako já!

    Všichni kolegové, co vím, volili KS.
    Já nakonec schválně ve druhém kole nevolila, není pro mě radost volit z těch dvou, ale KS v žádném případě. Jsem radši, že vyhrál MZ, ať je napojen na jakékoli zločince. Protože ten druhý není o nic lepší (je to místopředseda vlády a předseda vládní strany a ve volbách jakoby se to tajilo - vlády s hned několika korumpovanými ministerskými aférami atd atd) a jeho kampaň byla odporná. Kýč, hnus. Zpívající PEN klub byl nejhorší zážitek mýho života.

    OdpovědětVymazat
  2. Liško, já to musela hodit aspoň sem. Nechtěla jsem vůbec psát cokoliv jakkoliv kdekoliv jinde, abych neprudila. Ale mlčet se mi taky nechtělo, bych musela být slepá a hluchá, aby mi to bylo jedno.
    Pro mě ten člověk prostě nemá nic, čím by si zasloužil tam být. Ten druhý toho nemá o moc víc, ale největší prasárny se prostě dějou za téhle vlády. Nepotrestaní, nestíhaní zloději (Barták, Kalousek...) se šklebí lidem do ksichtu a mají drzost posílat složenky do schránek a tvrdit, že jsme prožrali naše peníze. Z kozlů se dělají zahradníci a hned tak to neskončí. Myslím, že nemáme ani tušení (na(ne)štěstí?!), co všechno se tam "nahoře" odehrává a když něco sem tam probleskne, je to rychle za patřičného rachotu vedlejších efektů uklizeno a zameteno... Pro mě je K.S. prostě představitelem toho bordelu. A nezmění to ani barevný číro a ani jeho svatořečení od bůhvíkolika sereblit.

    OdpovědětVymazat