úterý 21. září 2010

Support Yellow Ribbon!

Varuju všechny pravicově orientované čtenáře, aby tento článek četli pouze na vlastní nebezpečí, neboť je absolutně politicky nekorektní, hysterický, útočný, sprostý a neobjektivní!

Dnes je vpravo na blogu žlutá stužka, kvůli podpoře všech, kteří se dnes sešli v Praze na Palachově náměstí, aby vyjádřili nesouhlas s vládními škrty na platech státních zaměstnanců, zvláště na platech bezpečnostních složek (ale nejen jich).
Poslední týdny pozorně sleduju dění kolem této záležitosti, protože se mě zaprvé přímo týká a zadruhé protože mi není lhostejné, co se v této zemi děje. Mohla bych se na všechno vykašlat, šolíchat si to svoje a nechat věcem volný průběh, však ono to nějak dopadne, nějak bylo - nějak bude a podobně... Jsem asi blbej a v dnešní době trapnej bojovník za spravedlnost a nad některý věci se prostě povznést neumím. A nad čím se asi nepovznesu nikdy a bude mě to vždycky srát, je arogantní manipulace moci.

"Zatímco demonstranti demonstrovali, my jsme pracovali v parlamentu," komentoval dění na ministerstvu vnitra jeho šéf Radek John a naznačil tak, že v budově svého resortu v době, kdy tam demonstranti vnikli, nebyl. Dodal, že peníze, které jsou třeba na platy zaměstnanců, půjdou částečně i na opravu poničeného zařízení. Vyšetřování se ale nechystá.

Co tím jako chtěl pan "Rajón" říct? Že ti policisté, co ho tam dnes na tom ministerstvu hledali, normálně nepracujou? Zatímco on chudák dře ve sněmovně? Já si myslím, že spíš tak akorát zbaběle zdrhnul, protože měl strach, aby mu náhodou nějaká nepřistála... Co kdyby se ochranka přidala k tý druhý straně? Mimochodem si myslím, že na ono zařízení se ti, co tam byli, klidně složej a pindat něco o tom, že to půjde z peněz na platy je stupidní krávovina, jen aby stádo mělo ten správnej názor!
Tenhle arogantní zmrd a jemu podobní už od voleb mluví schválně tak, aby poštvali skupiny lidí proti sobě - učitelé proti vojákům, soukromý sektor proti státnímu... Ono se to hodí do krámu, protože když lidi nejsou jednotní, jsou snáze ovladatelní. Noční můra je, kdyby se nedejbože všichni jednou dali dohromady, to by je taky mohli s velkou slávou jednoho krásnýho dne vyházet z oken třeba.
Pan prezident se zas strašně diví a připadá mu "půvabné", jak si demonstranti na dnešní den vzali dovolenou a náhradní volno! A pošklebuje se, jaká je to karikatura... Tak tenhle arogantní výstup jsem nepochopila už vůbec. Copak by se asi stalo, kdyby se někdo z těch demonstrantů sebral a jel do tý Prahy ve svý pracovní době? To by měli všichni plnou hubu darmožroutů, co užíraj ze státních peněz a jezděj si na vejlety do Práglu v pracovní době!
O obyvatelích hlavního města, kteří seděli v tramvajích a byli nasraný, že musej zvednout zadky a jít pěšky kvůli demonstrantům... k tomu už není co dodat.
Arogantních keců našich slavných politických špiček mám už plný zuby! Kozla udělali zahradníkem - zloděj Kalousek řídí státní finance a zloděj Barták mu k tomu přicmrndává. A všichni jsou spokojený, nikomu to nevadí, občas médii probleskne skandál s pochybnou veřejnou zakázkou, kde vyplave najevo, že se prošustrovalo ze státního rozpočtu mnoho miliard (což by mimochodem pokrylo značnou část oněch úspor, který chce vláda sebrat státním zaměstnancům), ale hoši na kameru prohlásej, že tam v tu dobu vlastně nebyli (a přitom byli), že o ničem nevěděli, že o ničem nerozhodovali... Nikdo nic nepodepsal a pokud podepsal, tak ten podpis buď asi není jeho nebo měl přechodný pomatení smyslů... Ono to samo... Jen si to smradlavý hovno přehazujou mezi sebou navzájem, aby náhodou sami nenasmrádli... Ale že dělají ostudu x tisícům dalších lidí, který pak má veřejnost na základě manipulace médii (proč asi?) tendenci házet do jednoho pytle na základě zkreslenejch informací, to nikomu nahoře blbý nepřipadá! To připadá blbý akorát nám dole...

"Chčijou nám všem na hlavy a ani se to nesnaží vydávat za déšť!" Toť citace S. Weaverové z filmu Avatar.
To je furt "audït sem" a "audit tam" a konkrétní výsledky nikde! Ještě jsem neviděla žádný konkrétní důsledky u žádných konkrétních lidí! Za všechno je někdo zodpovědný! Všude jsou podpisy těch zodpovědných a jestliže k té zodpovědnosti nejsou pohnáni, tak je asi někde něco kurva špatně!

5 komentářů:

  1. sneczech: Jsem pravicově založený a čtl jsem na vlastní nebezpečí. Samozřejmě, že nesouhlasím se vším co píšeš, ale ani nesouhlasím se vším co se chystá. Myslím si však, že šetření se nemůže vyhnout ani státním zaměstnancům, kterých je mimochodem zbytečně moc. Udělat to však musí někdo komu lze věřit, což se dnes zřejmě neděje a to zbytečně přilévá olej do ohně. Fakt, že je to nutné to však nijak nemění.

    OdpovědětVymazat
  2. Šnečku, kdyby šlo "jen" o těch avizovaných 10%, tak by tam v úterý asi nikdo nebyl. Jenže ona je ta pravda někde úplně jinde. Proto tam ty lidi byli.
    A ano, zatímco někde neví třeba ženské u přepážek kam dřív skočit a tahaj si práci domů po nocích a pořád se jim snižujou stavy, zatímco byrokracie narůstá a práce je čím dál víc, jinde je lidí zbytečně moc a za moc peněz... A argument, že za tu byrokracii můžou ty baby u přepážek, fakt neberu!
    Jenže sebrat všem plošně je primitivní a především destruktivní - vůči všem, nejen těm státním zaměstnancům. Jak asi dopadne výkon úředníků nebo třeba policajtů, když jim klesnou o třetinu platy a ještě se jim přidá práce?!
    Nicméně stejně to tu nevyřešíme. Byla to jen potřeba říct, co si myslím.
    Druhá stránka věci jsou média a to, co předkládají veřejnosti. To je moc velký rozčarování...

    OdpovědětVymazat
  3. Ještě jeden článek: http://pda.blisty.cz/art/54638.html

    OdpovědětVymazat
  4. U soukromníka se platy snižují bez řečí tím, že berou šedesátpět korun na hodinu a prémie jsou pohyblivá částka, která může být třicet procent mzdy a někdy jen pět. A bez vysvětlování

    OdpovědětVymazat
  5. Mno, jistě se to tomu zaměstnanci u soukromníka strašně líbí, že?

    OdpovědětVymazat