pátek 3. září 2010

Potrefené husy

Kdyby ti, co tu kejhají jako potrefené husy a vztahují níže psané na své vlastní osoby (třebaže se jich to možná vůbec netýká), ten článek pořádně přečetli, asi by si všimli, že klíčová věta, která je asi tolik popudila, má na konci otazník (A tak si říkám, co za tím je? Žijou opravdu autoři těch blogů tak neuvěřitelně povrchním životem, jak prezentují? Stává se materiálno, sebestřednost a vlastnictví věcí tak prvořadou záležitostí v jejich životech?)
Po tom, jaký ten článek vyvolal reakce, mi zkuste vyvrátit, že neprezentujete povrchnost!!! Nablýskané pozlátko, konzum a faleš, která z toho doslova čiší v každém slově, v každé fotce! A já bláhová čekala, že mě třeba někdo přesvědčí o tom, že se pletu... No, teď už asi těžko, vážení...
Hnusí se mi přetvářka ve všech podobách. Hnusí se mi povrchnost, hnusí se mi přesvědčování všech kolem včetně sebe sama o tom, jak je vše dokonalé a perfektní, zatímco někde pod povrchem to vře a nelibě zavání... Trend připitomělých smajlíků, růžových blikátek, nablýskaných cetek, hromad věcí, který vlastně ve skutečnosti nikdo doopravdy nepotřebuje, ale TREND SI TO ŽÁDÁ...?! Všechno je "skvělé" (mimochodem, všiml si někdo, jak se poslední dobou tohle slovo v českém - i slovenském - slovníku ujalo?). Budeme se na sebe usmívat, budeme si lhát do očí, budeme se bezmezně chválit, budeme se chovat "sluníčkově" za každou cenu. Protože ono totiž dělat něco jiného je v dnešní době těžce OUT!
Sorry, nechci bejt za každou cenu IN. Za cenu ztráty vlastní osobnosti a svobody volně říct svůj názor - ani náhodou!!!

Poznámka: pokud by náhodou měl někdo pochybnosti o tom, kde beru čas na psaní tohoto článku - činím tak v pauze na oběd, na který jsem nešla!

Update 15:40
Dovolím si ještě poznámečku: když kejhalkám tak hrozně vadí, proč si někdo dovolí napsat něco negativního o jejich blogísku, pak by si měly především zamést před vlastním prahem - protože co jiného než kydání špíny, pomlouvání a donebevolající despekt lze najít v jejich komentářích na pekle? Čímž ovšem nechci říct, že si ty kousky to pomlouvání ve většině případů nezaslouží! Ale pomlouvám-li, mohu býti také pomluven!

A nyní pro ilustraci také jedna vlastní módní kreace - ba přímo vintejdž smršť:  


14 komentářů:

  1. M. to ses radši mohla najíst a vyprdnout se na ně(o: Zase budou kejhat..

    OdpovědětVymazat
  2. Tychi, já na obědy nechodím ;-))) a ničím si žaludek (a klávesnici) tím, že jím rohlíky u počítače ;-) Jen pro ilustraci k tomu kejhání: http://diamondsfashionkatka.blogspot.com/2010/09/vojna-na-scene-blogov.html

    OdpovědětVymazat
  3. Mischko, děláš úžasné šperky a jestli nějaké kejhalky potrefené kejhají, to není důležité.
    Ať se Ti pořád daří :)

    OdpovědětVymazat
  4. Jen houšť a větší kapky ;) Máš moc pěkný blog, pokračuj :-)

    OdpovědětVymazat
  5. Alexandro, díky za pochvalu :-) Spíš bych se divila, kdyby se žádný kejhání neobjevilo. A nebyla jsem zklamána ;-)

    Jitto, kap... kap ;-)

    OdpovědětVymazat
  6. kejh kejh, božinku, kolik Vám je vlastně let? Abych věděla, kdy už budu mít (konečně!) patent na pravdu. Jinak výrobky máte šmakózní, slintám ještě teď (ironie)

    OdpovědětVymazat
  7. Milý anonyme, co se neumí ani podepsat, patent na pravdu nemá nikdo. Ani já. A ani nečekám, že se anonymům, co se neumí podepsat, budou líbit moje šperky. Ráda bych se podívala, co umíte svýma rukama udělat vy (pokud tedy umíte víc než se jen nepodepsat).

    OdpovědětVymazat
  8. 'Nika', Moravskoslezský kraj, studentka LFMU, 6.ročník. Považuji to ovšem za nepodstatnou informaci. Já také neznám Vaše jméno, nepředpokládám, že máte v občance 'mischka' (Proto to Nika, jsem tedy Veronika, Dominika nebo snad Nikola?! Já z té Vaší myší nickname taky nepoznám, jestli jste Michaela nebo jen infantilní). Podívejte se, slečno (paní?), nechtěla jsem se Vás osobně nějak dotknout, taky si myslím o fashionblogerínách svoje, proti Vám ani Vašemu blogísku taktéž nic nemám (Vaše šperky bych si nikdy nevzala, ale uznávám ve své nabubřelosti, že jste opravdu velmi šikovná-bez ironie), jen nechápu, proč máte potřebu tahle náctiletá cosi (teď myslím všechny 'pseudointelektuály nabité životními zkušenostmi') rozmetat na prach. Ohledně mé manuální zručnosti (kterou budu jako chirurg zajisté potřebovat, jestli Vás to zajímá, tak neuro)- jak praví slečna z modnipeklo.cz (nechce se mi to hledat, takže jen volný výklad, autorka snad promine): 'nemusím umět smažit řízky, abych mohla říct, že mi nechutnají', v překladu 'mám právo na svůj názor (naštvaný blikající smajlík, tuna '!')'. Nikdy by mě nenapadlo Vám tu něco psát (ostatně ani blogeríny se ode mě nikdy 'komentu' nedočkaly). Jen jsem si říkala, že by Vám neuškodilo zakusit si něco podobného (rozumějte 'strašně zlý anonym'), co ta fashiontelata. Už se těším, jak mi napíšete něco ve smyslu, že s tou medicínou lžu a že jestli nelžu, tak budu děsný doktor, samozřejmě doufáte, že se nepotkáme. To doufám taky, ale jen proto, že Vám přeji pevné zdraví. Hezkou neděli.

    OdpovědětVymazat
  9. Niko, stačí rozkliknout profil, eventuelně některý z odkazů vpravo. Tam si zajisté můžete udělat přibližný obrázek o mé osobě.
    K inkriminovaným blogům - jak už jsem tu v komentářích k onomu článku níže psala, je mi srdečně jedno, co si na sebe kdo obleče. Bohužel se nedokážu ubránit překvapení a ano, taky rozčarování nad tím, kolik lidí a jak moc řeší nákupy, značkové hadry apod. Kdyby šlo jen o náctileté - neřeším! Zas tak stará nejsem, abych si nepamatovala sebe, i když doba těsně kolem převratu určitě neumožňovala hrabat se v tunách výprodejových hader apod. Jenže ono se to netýká jen -náctiletých (konečně ani ty blogy nepatří jen jim), řada lidí zůstane v tomto až hrubě do dospělosti a někteří z toho nevylezou nikdy. Je to jejich život - jaký si to kdo udělá, takový to má.
    Ale já opravdu nechápu, co je na tom, že sem, do svého internetového prostoru naplno napíšu, co si myslím o tomto životním stylu. Pokud bych chtěla následovat reakcí, které se leckde po netu objevily na tento článek, musela bych se snížit k navážení se do konkrétních lidí a argumentům ve stylu: vaše šperky bych si na sebe nikdy nevzala apod. Proboha koho jsem rozmetala na prach? Vítězslava? To snad ne!
    "Strašně zlé anonymní komentáře" nejsou na netu ničím neobvyklým a každý jen trochu kontroverzní článek jich pár schytá. Co já vím, příště se tu může objevit třeba naprosto politicky nekorektní článek o tom, že Kalousek je debil... Pokud by sem nějaký jeho nadšenec náhodou zabloudil, zcela jistě by mi tu nějakou památku po sobě zanechal...
    A nakonec - já si nemyslím, že lžete (a i kdyby, bylo by mi to fuk), držím palce, ať náročné studium zvládáte s bravurou. Jen jednu věc ještě: po doktorech chodím strašně nerada (a málokdy). A naprosto spolehlivě mě od další návštěvy ve své ordinaci odradí jediné - arogantní lékař :-)

    OdpovědětVymazat
  10. Nechtěla jsem Vás naštvat, musím říct, že Vaše odpověď na mě zapůsobila (v dobrém). Asi máte pravdu, asi je vážně potřeba, aby těm kačenám někdo otevřel oči. Nezlobte se za ten předchozí příspěvek, slečno Anno, docela jsem to přehnala, víte, mně je těch slečen svým způsobem vlastně líto, prostě jsem měla potřebu se jich zastat. Děkuji, že jste si dala takovou práci s reakcí. Mohla bych se na něco zeptat? Samozřejmě spíše nepočítám s odpovědí, neb mi do toho nic není... Ale nebojíte se, že Vaše děti budou podobné? (nemyslím to zle, evidentně by to nebylo dědičné;-) Mějte se hezky.
    Nika (ted´ celkem riskuji, že mě rozcupujete, ale prostě jsem Vám to chtěla napsat)

    OdpovědětVymazat
  11. Niko, mě internetové diskuze naštvat nemůžou. To není realita a monitor s klávesnicí snesou všechno. Řekla bych, že jediné, co mi můžou poskytnout, je rozptýlení a občas průnik do světů, kam se normálně nepodívám, protože můj skutečný život je někde úplně jinde.
    K dcerám (mám i muže, nejsem slečna) asi tolik: první, co mě napadlo, když jsem ty blogy pročítala (a pročítám ve volných chvílích sem tam pořád), bylo to, jak bych reagovala, kdyby se takto jednou chovaly mé dcery. Nevím, může se to stát - ale jediné, co pro to, aby se to nestalo, můžu dělat, je snažit se jim výchovou dát jiné životní hodnoty. A doufat, že až si budou procházet tím obdobím hledání, tak nakonec tu svoji cestu najdou - a že nebude slepá...

    OdpovědětVymazat
  12. Děkuji za odpověď, odteď už budu jen pasivní čtenářkou Vašeho blogu, nebojte se.
    Nika

    OdpovědětVymazat
  13. Som rada, ze vo svojom okoli nemam takych primitivnych ludi ako ste vy... Kolko to mate rokov? Vasimi reakciami predcite v hluposti akukolvek blogerku.
    M.

    OdpovědětVymazat
  14. Milá M., věřím, že oproti reakcím Vám podobných ve stylu "Vypadáš úžasně!" nebo "Tie topánky ti ozaj pristanú" Vás moje reakce poněkud zaskočily... Inu - komu není shůry dáno...

    OdpovědětVymazat